© Revista Excursionisme team 2020
Inici Novetats Revista Hemeroteca digital Concursionisme Ressenyes Foto excursionisme Calendari Llibres Contacte Com col·laborar amb nosaltres Subscripció a la revista Per anunciar-se Advertència legal
Segueix-nos a:
Unió Excursionista de Catalunya
Excursionisme

Circuits de raquetes a Núria

(Riopollès)

Horari: dos circuits d’una durada d’1 h cada un. Desnivell: 65 m pel primer i 100 m pel segon. Dificultat: circuits d’iniciació a les raquetes. Material: raquetes i bastons de marxa. Refugi: a Núria podem pernoctar a l’alberg del Pic de l’Àliga. www.valldenuria.cat/hivern/reserves/allotjament/alberg-pic-de-aliga/ Època: hivern, mentre l’estació d’esquí roman oberta tindrem força garanties de trobar neu als circuits. Cartografia: a l’oficina d’informació del santuari donen un fulletó que situa els tres circuits que proposa l’estació sobre una fotografia aèria de Núria. Accés: cal accedir amb vehicle o tren (RENFE) a l’estació de Ribes de Freser i allí prendre el tren cremallera de la vall de Núria. També el podem agafar a Queralbs i estalviar alguns euros. Mireu horaris a www.valldenuria.cat/hivern/cremallera/horaris-tarifes/ Descripció: lés d’agrair que les estacions d’esquí tracin i marquin itineraris d’iniciació a la pràctica de raquetes adaptats a infants a partir de 5 anys. Núria ofereix tres circuits de dificultat creixent marcats amb els colors verd, blau i vermell. Descriuré aquí els dos primers. Circuit del Mirador de la Canal: senyals verds. Sortim per la part posterior del santuari, passem a l’esquerra del túnel amb cinta transportadora per seguir un camí ample paral·lel al torrent de Finestrelles. Quan s’acaba la pista d’esquí creuem el torrent per un pont de fusta. Fem una ziga-zaga i pugem fins a una plataforma situada al peu d’un contrafort. Aquí pot sorgir el dubte de cap on anar. A la dreta ens enfilaríem cap al torrent de la Coma de l’Embut que baixa del Puigmal. Fins aquí hem pujat seixanta metres. Nosaltres girem a l’esquerra i passant sota el contrafort de roca encarem el bosc que domina el torrent de Finestrelles. Un panell marca el Camí de la Canal. Planejant travessem uns pendents i ens endinsem en aquest bosc. El camí ens du al Mirador del Canal situat a 65 m sobre el santuari. La baixada és costeruda i segueix l’evident camí d’estiu. En poc més de deu minuts som de nou al santuari. Circuit Mirador del Llac: itinerari blau. Sortim del pla situat davant del santuari. Al costat esquerre trobarem les marques de l’itinerari blau (en realitat són liles). Ens porten a un pont al final del pla on creuem el torrent de Noufonts. Passem una àrea de pícnic i encarem un tram de camí paral·lel a la via del cremallera. A la sortida de l’últim túnel el camí fa un gir marcat en pujada i passa per sobre la seva boca. Quan el camí esdevé planer visitem el conjunt constituït per una gran creu envoltada per les tres Maries a tocar del Mirador del Llac. Emprenem allí la tornada. Fem una llarga diagonal descendent que ens porta a passar per sota el telecabina. Allí fem cap a la pista d’esquí de Les Creus que seguim pel costat fins al peu del telecadira de la Pala i acabem d’arribar al santuari.
FITXA PUBLICADA EN EL NÚMERO 408 (Gener - febrer 2019) Pasqual Garriga i Martí Revista Excursionisme
Menu
Segueix-nos a:
Com col·laborar Subscripció a la revista Per anunciar-se Advertència legal
© Revista Excursionisme team 2024
Unió Excursionista de Catalunya
Excursionisme

Circuits de raquetes a Núria

(Ripollès)

Horari: dos circuits d’una durada d’1h cada un. Desnivell: 65 m pel primer i 100 m pel segon. Dificultat: circuits d’iniciació a les raquetes. Material: raquetes i bastons de marxa. Refugi: a Núria podem pernoctar a l’alberg del Pic de l’Àliga. www.valldenuria.cat/hivern/reserves/allotjament/alberg-pic- de-aliga/ Època: hivern, mentre l’estació d’esquí roman oberta tindrem força garanties de trobar neu als circuits. Cartografia: a l’oficina d’informació del santuari donen un fulletó que situa els tres circuits que proposa l’estació sobre una fotografia aèria de Núria. Accés: cal accedir amb vehicle o tren (RENFE) a l’estació de Ribes de Freser i allí prendre el tren cremallera de la vall de Núria. També el podem agafar a Queralbs i estalviar alguns euros. Mireu horaris a www.valldenuria.cat/hivern/cremallera/horaris-tarifes/ Descripció: és d’agrair que les estacions d’esquí tracin i marquin itineraris d’iniciació a la pràctica de raquetes adaptats a infants a partir de 5 anys. Núria ofereix tres circuits de dificultat creixent marcats amb els colors verd, blau i vermell. Descriuré aquí els dos primers. Circuit del Mirador de la Canal: senyals verds. Sortim per la part posterior del santuari, passem a l’esquerra del túnel amb cinta transportadora per seguir un camí ample paral·lel al torrent de Finestrelles. Quan s’acaba la pista d’esquí creuem el torrent per un pont de fusta. Fem una ziga-zaga i pugem fins a una plataforma situada al peu d’un contrafort. Aquí pot sorgir el dubte de cap on anar. A la dreta ens enfilaríem cap al torrent de la Coma de l’Embut que baixa del Puigmal. Fins aquí hem pujat seixanta metres. Nosaltres girem a l’esquerra i passant sota el contrafort de roca encarem el bosc que domina el torrent de Finestrelles. Un panell marca el Camí de la Canal. Planejant travessem uns pendents i ens endinsem en aquest bosc. El camí ens du al Mirador del Canal situat a 65 m sobre el santuari. La baixada és costeruda i segueix l’evident camí d’estiu. En poc més de deu minuts som de nou al santuari. Circuit Mirador del Llac: itinerari blau. Sortim del pla situat davant del santuari. Al costat esquerre trobarem les marques de l’itinerari blau (en realitat són liles). Ens porten a un pont al final del pla on creuem el torrent de Noufonts. Passem una àrea de pícnic i encarem un tram de camí paral·lel a la via del cremallera. A la sortida de l’últim túnel el camí fa un gir marcat en pujada i passa per sobre la seva boca. Quan el camí esdevé planer visitem el conjunt constituït per una gran creu envoltada per les tres Maries a tocar del Mirador del Llac. Emprenem allí la tornada. Fem una llarga diagonal descendent que ens porta a passar per sota el telecabina. Allí fem cap a la pista d’esquí de Les Creus que seguim pel costat fins al peu del telecadira de la Pala i acabem d’arribar al santuari.
FITXA PUBLICADA EN EL NÚMERO 408 (Gener - febrer 2019) Pasqual Garriga i Martí
Revista Excursionisme