© Revista Excursionisme team 2020
Inici Novetats Revista Hemeroteca digital Concursionisme Ressenyes Foto excursionisme Calendari Llibres Contacte Com col·laborar amb nosaltres Subscripció a la revista Per anunciar-se Advertència legal
Segueix-nos a:
Unió Excursionista de Catalunya
Excursionisme

Les Agudes 1.705 m des del Pla de l’Espinal

(Vallès Oriental)

Horari: 1 h a 1 h 30 min per la pujada Desnivell: +/- 475 m Dificultat: itinerari molt ben senyalitzat pel Parc Natural del Montseny. Apte per a canalla a partir de 6 anys. Època: factible tot l’any. Travessem fagedes que són més vistoses a la primavera i a la tardor. Cartografia: Montseny. Esc. 1:25.000. Editorial Alpina. Montseny Parc Natural Esc. 1:25:000 publicat per les diputacions de Barcelona i de Girona. Bibliografia: Montseny, de Joan López. Col·lecció Els camins de l’Alba. Editorial Alpina i Geo Estel Guies. Accés: el punt de sortida és a menys de dos kilòmetres del Centre d’Informació de Can Casades a Santa Fe del Montseny. Cal prendre la sortida 202 de l’eix transversal (C-25). Al coll Revell, prendre la GIV-5201 cap a Viladrau i sense entrar-hi seguir en direcció Sant Marçal i Santa Fe. Per Sant Celoni hem d’enfilar la BV-5114 que va a Campins i seguir guanyant altura cap a Santa Fe. Passem de llarg Can Casades i 1,8 km més enllà trobem l’entrada a una pista i una gran casa particular anomenada el Convent on aparquem. Descripció: Ascensió directa i poc coneguda al cim de les Agudes, que amb els seus 1.705 m iguala en altura al Turó de l’Home com a punt més alt del Montseny. Ens trobem a 1.233 m en un sector conegut com el pla de l’Espinal. Sortim de la pista i avancem a la dreta per la carretera per trobar 50 metres més enllà l’entrada d’una pista a mà esquerra. La prenem i tot seguit trenquem a la dreta cap a un corriol que s’enfila amb força fageda amunt. Seguim marques de pintura vermella i algunes fites. Aviat trobem els primers pals amb marques grogues i blanques que ens diuen que seguim el PR-C208. A les cruïlles ens facilitaran la ruta. Travessem el torrent sec del Sot de la Font del Porrassar. Veiem a l’esquerra tota la carena del Turó de l’Home. Les marques ens treuen del camí i ens duen a una pista. Travessem un altre sot i fem cap a la gran Font de Briançó a 1.490 m (45 min). Està considerada el punt on neix la riera de Gualba que baixa fins a la Tordera. A la font canviem de direcció, deixem la pista i enfilem un nou camí, ara cap el nord-est. Seguim la falda de la carena que uneix el Turó de l’Home i les Agudes. Sortim de la fageda i entre falgueres assolim el coll de les Agudes. Som a 1.647 m i tenim el cim a la vista. Des d’allí podem admirar tota la muntanya del Matagalls. Sobre una carena cantelluda i costeruda, però sense cap dificultat, acabem de pujar fins a la creu de ferro del cim de les Agudes a 1.705 m. El cim de pura roca és espaiós i planer. Hi ha tota mena de plaques commemoratives, un pessebre, un rellotge de sol i senyeres. A més de tot el massís del Montseny i els seus cims principals la vista abasta des del massís del Canigó fins a Montserrat. Tornem per on hem vingut.
FITXA PUBLICADA EN EL NÚMERO 422 (Maig - Juny 2021) Pasqual Garriga i Martí Revista Excursionisme
Cova de Chilam Balam, Villanueva del Rosario, © Eduardo Ruano
Menu
Segueix-nos a:
Com col·laborar Subscripció a la revista Per anunciar-se Advertència legal
© Revista Excursionisme team 2025
Unió Excursionista de Catalunya
Excursionisme
FITXA PUBLICADA EN EL NÚMERO 422 (Maig - Juny 2021) Pasqual Garriga i Martí
Revista Excursionisme

Les Agudes 1.705 m des del Pla de

l’Espinal

(Vallès Oriental)

Horari: 1 h a 1 h 30 min per la pujada Desnivell: +/- 475 m Dificultat: itinerari molt ben senyalitzat pel Parc Natural del Montseny. Apte per a canalla a partir de 6 anys. Època: factible tot l’any. Travessem fagedes que són més vistoses a la primavera i a la tardor. Cartografia: Montseny. Esc. 1:25.000. Editorial Alpina. Montseny Parc Natural Esc. 1:25:000 publicat per les diputacions de Barcelona i de Girona. Bibliografia: Montseny, de Joan López. Col·lecció Els camins de l’Alba. Editorial Alpina i Geo Estel Guies. Accés: el punt de sortida és a menys de dos kilòmetres del Centre d’Informació de Can Casades a Santa Fe del Montseny. Cal prendre la sortida 202 de l’eix transversal (C- 25). Al coll Revell, prendre la GIV-5201 cap a Viladrau i sense entrar-hi seguir en direcció Sant Marçal i Santa Fe. Per Sant Celoni hem d’enfilar la BV-5114 que va a Campins i seguir guanyant altura cap a Santa Fe. Passem de llarg Can Casades i 1,8 km més enllà trobem l’entrada a una pista i una gran casa particular anomenada el Convent on aparquem. Descripció: Ascensió directa i poc coneguda al cim de les Agudes, que amb els seus 1.705 m iguala en altura al Turó de l’Home com a punt més alt del Montseny. Ens trobem a 1.233 m en un sector conegut com el pla de l’Espinal. Sortim de la pista i avancem a la dreta per la carretera per trobar 50 metres més enllà l’entrada d’una pista a mà esquerra. La prenem i tot seguit trenquem a la dreta cap a un corriol que s’enfila amb força fageda amunt. Seguim marques de pintura vermella i algunes fites. Aviat trobem els primers pals amb marques grogues i blanques que ens diuen que seguim el PR-C208. A les cruïlles ens facilitaran la ruta. Travessem el torrent sec del Sot de la Font del Porrassar. Veiem a l’esquerra tota la carena del Turó de l’Home. Les marques ens treuen del camí i ens duen a una pista. Travessem un altre sot i fem cap a la gran Font de Briançó a 1.490 m (45 min). Està considerada el punt on neix la riera de Gualba que baixa fins a la Tordera. A la font canviem de direcció, deixem la pista i enfilem un nou camí, ara cap el nord-est. Seguim la falda de la carena que uneix el Turó de l’Home i les Agudes. Sortim de la fageda i entre falgueres assolim el coll de les Agudes. Som a 1.647 m i tenim el cim a la vista. Des d’allí podem admirar tota la muntanya del Matagalls. Sobre una carena cantelluda i costeruda, però sense cap dificultat, acabem de pujar fins a la creu de ferro del cim de les Agudes a 1.705 m. El cim de pura roca és espaiós i planer. Hi ha tota mena de plaques commemoratives, un pessebre, un rellotge de sol i senyeres. A més de tot el massís del Montseny i els seus cims principals la vista abasta des del massís del Canigó fins a Montserrat. Tornem per on hem vingut.  
Cova de Chilam Balam, Villanueva del Rosario, © Eduardo Ruano